Patrick fra Den Sociale Hjemmepleje

Når man som sygeplejerske i Den Sociale Hjemmepleje arbejder med sårbare og udsatte borgere, handler det om mere end almen sygepleje.
Billede
Patrick fra Den Sociale Hjemmepleje på Nørrebro

”Mange af borgerne har haft et udfordrende liv og været meget igennem. Det giver ofte nogle komplekse udfordringer, men det er lige præcis derfor, at jeg godt kan lide at arbejde med målgruppen. Jeg er nødt til at arbejde meget med borgernes motivation og vores indbyrdes relation. Nogle gange holder mine faglige argumenter ikke overfor borgeren, og så må jeg prøve noget andet, for, at vi sammen kommer i mål med den nødvendige behandling.”

Patrick er sygeplejerske i Den Sociale Hjemmepleje og han hjælper borgerne med for eksempel sårpleje, medicinhåndtering og koordinering af behandlingsforløb.

”Mine arbejdsopgaver består af almen sygepleje. Nogle opgaver er mere komplekse end andre. Kompleksiteten i opgaverne kommer an på borgeren og deres behov. For som sygeplejerske skal jeg kunne rumme enhver borgers psykiske udfordringer.”

For Patrick handler det om det enkelte menneske og deres bedste.

”Hvis jeg for eksempel skal give sårpleje til en borger, så skal jeg have dem til at forstå alvoren af såret, og hvordan det kan påvirke deres hverdag, hvis det ikke bliver behandlet. Det handler for mig om, at borgerne forstår min rolle som sygeplejerske, og at jeg er der for deres bedste.”

”Noget af det bedste ved mit arbejde er den frihed under ansvar, som jeg har. Min leder har tillid til mig og min faglighed. Jeg bliver ikke kigget over skulderen og kan tilpasse mine opgaver efter borgerens behov og alt efter situationen.”

Selvom Patrick blev ansat i år, så er han hurtigt blevet en integreret del af afdelingen og arbejdet med borgerne.

”Noget af det bedste ved mit arbejde er den frihed under ansvar, som jeg har. Min leder har tillid til mig og min faglighed. Jeg bliver ikke kigget over skulderen og kan tilpasse mine opgaver efter borgerens behov og alt efter situationen.”

Før Patrick blev ansat som sygeplejerske i Den Sociale Hjemmepleje, var han ansat som sygeplejerske i psykiatrien på Bispebjerg hospital. Han ville gerne prøve noget andet.

”Jeg ville gerne arbejde endnu mere med somatiske opgaver, men stadig den samme målgruppe. Og Den Sociale Hjemmepleje i København er den eneste af sin slags i hele landet. Jeg var træt af det sygehusræs. Jeg var træt af ikke at vide, om jeg kom hjem. Det var normalt at have vagter på 16 timer. Det gad jeg ikke mere.”

Det er tydeligt for Patrick, at han er landet det helt rette sted.

”Det har været en god dag på arbejde, når jeg har haft tid til borgerne og alle mine arbejdsopgaver. Det har jeg faktisk hver dag. Jeg føler ikke, at jeg er bagud eller knækker nakken, fordi jeg ikke har tid til mine opgaver.”

Billede
Patrick fra Den Sociale Hjemmepleje ude foran Center Nord

Den Sociale Hjemmepleje giver også Patrick mulighed for, at han og hans kollegaer kan dyrke deres kollegaskab i andre rammer, end Patrick har været vant til før.

”Mine kollegaer er også med til at gøre mine arbejdsdage gode. Vi har god sparring og et godt kollegaskab. Jeg føler ikke, jeg trænger mig på, når jeg stiller spørgsmål som ny medarbejder. Vi hjælper hinanden. Vi har det hyggeligt sammen og spiser for eksempel alle frokost sammen. Det gør bare noget ved sammenholdet og vores samarbejde i hverdagen.”