Annette fra botilbuddet Grøndalsvænge

Nogle gange kan et kram eller en hånd at holde i også være det, beboerne på Grøndalsvænge har brug for fra personalet.
Billede
SOSU-assistent Annette fra botilbuddet Grøndalsvænge

”Når man er SOSU-assistent og arbejder med plejeopgaver, er det enormt vigtigt, at man har lyst til at være der for andre og har hjertet på det rette sted.” 

Sådan fortæller Annette, der er SOSU-assistent og sundhedsfaglig koordinator på Grøndalsvænge, der er et botilbud for voksne med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. 

”Det bedste ved mit arbejde er nærværet med beboerne. Beboerne giver et signal, når de er glade og tilfredse, og det gør de i det øjeblik, når vi viser dem nærvær og omsorg, og de ved, at man er der for dem. Noget af det bedste ved jobbet er, når jeg går ud ad døren fra en beboer med et smil efter mig.”

Annette arbejder både sundhedsfagligt og relationelt med flere forskellige opgaver. Opgaverne spænder bredt fra medicindosering, kontakt til læge og hospital og vurdering af sår til undervisning og oplæring i sundhedsfaglige emner, eller at sørge for at putte borgerne og skabe et hyggeligt miljø.

”Mange af vores beboere har ikke et sprog, hvor de selv kan udtrykke, når de har det dårligt. Jeg føler, at jeg er med til at gøre en forskel, når jeg bedst kan aflæse beboernes behov og arbejde ud fra det. For eksempel ved at bruge min faglighed til at vurdere, om behovet er, at beboeren skal tilses af en læge. Behovet kan dog også være et kram, en sludder, eller en hånd at holde i.”

Annette har arbejdet på Grøndalsvænge som vikar under studierne, og blev ansat som færdiguddannet. Egentlig var det ikke meningen, at uddannelsen skulle bruges på et botilbud, men Annette fik sådan et godt indtryk af huset, beboerne og kollegerne, at hun valgte at søge en fast stilling, da hun blev færdig.

”Her kan jeg i den grad bruge min faglighed, når jeg sparrer med mine pædagogfaglige kolleger, og de sparrer med mig om det sundhedsfaglige. På den måde danner vi sammen det bedst mulige hold omkring den enkelte beboer.”

Udvikling har der været rigeligt af. Allerede efter to år fik Annette tilbudt rollen som sundhedsfaglig koordinator, da den daværende koordinator gik på barsel. 

Annette har nu arbejdet på Grøndalsvænge siden 2016 og har mange gode dage på arbejdet.

”En god dag på arbejdet er en dag, hvor det hele bare spiller, og jeg kan høre, at beboerne er glade og friske. Det er også en dag, hvor jeg bruger min faglighed, sparrer og joker med mine kolleger. De gode kollegaoplevelser fylder meget, og vi prioriterer at ses efter arbejdet. Det kan fx være en pizza sammen i Grøndalsparken efter arbejde, eller en god julefrokost. Det var faktisk mig, der lagde hus til julefrokosten forrige år, og det var et brag af en fest.”