Mie fra Stubberupgård i Socialpsykiatrien

Som social- og sundhedsassistent nyder Mie arbejdet i de landlige omgivelser på botilbuddet Stubberupgård, hvor hun er kontaktperson og hjælper borgere med psykisk sårbarhed i den rigtige retning.
Billede
SOSU-assistent Mie fra Stubberupgård i Socialpsykiatrien

”Jeg vil gerne give borgerne et kærligt skub i den rigtige retning”

Sådan fortæller 30-årige Mie Kirkeby Pedersen om sit arbejde som social- og sundhedsassistent i socialpsykiatrien, der er lidt af et drømmejob for hende.

”Det bedste ved arbejdet er, at det er alsidigt, her er gode rammer og så kan jeg lide det uforudsigelige, der også er en del af hverdagen,.”

Mies vagter er primært i dagtimerne, men hun har også nattevagter, der kan give nogle rolige stunder til borgere, der ikke kan sove eller har brug for en snak. Det skaber en tryghed for borgerne, at der altid er medarbejdere til stede.

-”Når jeg tager hjem efter en arbejdsdag, føler jeg, at jeg har gjort noget godt, jeg har hjulpet dem, der har det svært.”

Mie tilføjer.

”På Stubberupgård bliver der holdt en årlig aktivitetsdag, Tour de Stub, hvor borgerne blandt andet kommer på hestevognstur, og der bliver tændt op i grillen. Det er et eksempel på en rigtig god arbejdsdag, hvor borgerne kommer ud og får oplevelser, og hvor jeg engang fik lokket en borger med ud på en hestevognstur. Det var med stor begejstring for borgeren, og der bliver ofte talt om turen på hestevognen.”

”Jeg er rigtig glad for at arbejde her, det er næsten som mit andet hjem, og jeg skal ikke væk herfra foreløbig. Jeg kan sagtens forestille mig at være her længe, for der er en god udvikling her.”

Stubberupgård ligger på en grund med skov, marker og en sø lige i baghaven, og omgivelserne har en positiv effekt på borgerne, der for eksempel kan passe dyr, slå græs og være i beskæftigelsen.

”Stubberupgård ligger i smukke, landlige omgivelser på Midtsjælland, og jeg har været kontaktperson her i tre år og nydt de skønne omgivelser sammen med borgerne. Jeg støtter borgere med psykisk sårbarhed, der har brug for hjælp til at tage de små og de store skridt i hverdagen og i livet.”

Ifølge Mie, handler hendes arbejde om at ville gøre en forskel for borgerne.

”Jeg vil gerne gøre en forskel for mennesker, der har nogle udfordringer og finde løsninger, der passer til deres behov. Det kan være at prøve at vende det negative til noget positivt eller måske at skabe nogle helt små succesoplevelser for borgerne. Som kontaktperson arbejder jeg ud fra den enkelte borgers behov og ønsker. Arbejdet indebærer blandt andet samtaler, gåture, hjælp til kost og medicin og meget mere.”

Mie er lige blevet arbejdsmiljørepræsentant, fordi hun mener, at det er vigtigt, at medarbejderne trives, for ellers trives borgerne ikke.

”Jeg er rigtig glad for at arbejde her, det er næsten som mit andet hjem, og jeg skal ikke væk herfra foreløbig. Jeg kan sagtens forestille mig at være her længe, for der er en god udvikling her.”